Feyenoord Academy

Een gloednieuw en multifunctioneel trainingscomplex in Varkenoord

Feyenoord Academy

Een gloednieuw en multifunctioneel trainingscomplex in Varkenoord

Specificaties

Fotoimpressie

Projectomschrijving

Feyenoord Academy is een toonaangevende jeugdopleiding, die jonge voetballers opleidt tot profvoetballer. Elk jaar stromen er twee spelers vanuit Feyenoord Academy door naar de eerste selectie. Het pas geopende gloednieuwe, multifunctionele en moderne trainingscomplex is gevestigd op Varkenoord. Naast de uitstekend verzorgde velden hebben de spelers en staf ook de meest moderne faciliteiten tot hun beschikking.

Er zijn ruime kleedkamers, kantoren en vergaderruimtes voor de stafleden en een grote sportruimte waar twee elftallen tegelijk kunnen trainen. Varkenoord is een complex met topsport en breedtesport onder één dak.

De bouw

Raymond van Meenen is manager bij de Feyenoord Academy en erg blij met het resultaat. “Al sinds 2012 is er gesproken over de nieuwbouw. Voor de productkeuze hebben we ons laten adviseren door de architect en diverse andere partijen. Ook hebben we andere complexen bezocht om ervaringen te kunnen ophalen.”

Op de vraag waar de gebruikers het meest trots op zijn zegt Raymond: “Op het geheel! We zijn er samen in geslaagd een gebouw neer te zetten met een robuuste, topsportwaardige Feyenoord uitstraling. Met name door het juiste gebruik van kleuren en inrichting.

We zijn iedere dag geopend tussen 8 uur en 22 uur, dus je kan wel zeggen dat de vloeren vrij intensief gebruikt worden! Met het juiste onderhoud kunnen we ervoor zorgen dat de vloeren mooi blijven.”

Naast de gietvloeren is er ook een grote sportruimte met een speciale Pulastic® sportvloer. Raymond: “Onze ervaringen zijn zeer goed. Het bleek de juiste keuze om dit zo te doen, specifiek voor de sportruimte. We krijgen veel complimenten van fysiotherapeuten en spelers voor de kwaliteit van de vloer.”

In het gebouw liggen ruim 3.000 m2 Sika® en Pulastic® vloeren met 1.000 m1 holplinten. Aangebracht door de firma Decopox en het Pulastic applicatieteam. Er is bewust gekozen voor deze specifieke gietvloer, met name met het oog op de belasting door de noppen van de voetbalschoenen. Voor de wandcoating is gekozen voor Sikagard® Wallcoat N , aangebracht door N. van der Ham B.V.

Qua faciliteiten behoort Feyenoord Academy met de komst van dit nieuwe complex tot de top van Nederland!

Meer projecten

Gietvloeren aanbrengen bij diverse Spaces kantoren

Vloeren kantoorpanden geheel gerenoveerd

Gietvloeren aanbrengen bij diverse Spaces kantoren

Vloeren kantoorpanden geheel gerenoveerd